Hoppa till huvudinnehåll

Studentbladet en trycksak även i framtiden – men hur länge?

Bild: Yle/Ted Urho julius von wright

26-årige Julius von Wright är ny chefredaktör för den anrika studenttidningen. – Svenskfinland är traditionellt, så vi håller fast vid vår papperstidning.

Studentbladet är tveklöst en nischad trycksak, men von Wright sticker inte under stolen med att man måste förnya sig, och i framtiden satsa ännu mer på webben. Något som blivit ett mantra bland det tryckta ordets journalister.

– Förr eller senare kommer papperstidningen Studentbladet nog helt att flytta till webben. Man har redan tagit det stora steget att gå ner från två nummer i månaden till ett, så steget att gå ner ännu mer är inte långt.

Det här är ändå något som inte kommer att ske ännu nästa år under chefredaktör von Wright.

Provocera mera

Den tillträdande chefredaktören anser att en studentopinion inte alltid kommer fram i Svenskfinland, och ser en chans för Studentbladet att agera språkrör. Där har han och redaktionssekreteraren Edit Lindblad samma vision.

– Ingendera av oss är rädda för att provocera, så vi kommer att försöka få feedback av läsarna och ser framemot debattartiklar om både studentpolitik och tidningens innehåll.

Blinddejt på jobbet

Apropå samarbetet mellan chefredaktör och redaktionssekreterare – de två träffades för första gången den här veckan, och ska jobba ihop i ett helt år.

– Jag var nervös som inför en blinddejt. Det är faktiskt en liten arbetsplats och man kommer att jobba intensivt med en annan person. Men vi kom fram till att vi ganska långt har samma värderingar och ideologi, så det kommer nog att gå bra.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen