Hoppa till huvudinnehåll

Tipsa oss – vad i din högskola borde vi granska?

Bild: Yle fixa högskolan

Vi behöver din hjälp. Vad tycker du vi borde granska i din högskola? Tipsa oss och delta i Svenska Yles unika öppna granskning Fixa högskolan.

Studerande ska göra sig klara snabbare och högskolorna sparar. Hur påverkar det här din vardag? Vi vet att den svenska grundutbildningen är sämre än den finska på vissa punkter. Hur är det högre upp i utbildningsstystemet? Vad i din högskola borde vi undersöka närmare? Vad borde man fixa till för att göra din utbildningen bättre?

Själva granskningen börjar 25.11 och pågår under två intensiva veckor. Du kan tipsa oss redan nu. Dina tips är utgångspunkten för vår granskning och du vet bäst hur det ser ut vid din högskola. Dela med dig av dina tankar och förslag!

Följ med den öppna granskningen på Facebook och Twitter. Delta själv i diskussionen med hashtaggen #fixahögskolan. Du kan också kontakta oss personligen genom att ringa eller skicka sms. Du har källskydd.

Läs mer om granskningen och hur vi arbetar på Fixa högskolan.

Fixa högskolan

  • Fixa högskolan: Tusen tack för din insats!

    Vi som jobbat med Svenska Yles öppna granskning Fixa högskolan tackar för två roliga, intensiva veckor tillsammans med dig. Studerande och högskolepersonal som tipsat, diskuterat och dessutom haft mod att säga sin åsikt har varit grundstenen i Fixa högskolan, skriver projektledare Eva-Maria Koskinen.

  • Fixa högskolan i Obs debatt

    På vems ansvar är det att få de studerande vid universiteten att öka på studietakten? Är studerande lata eller är universiteten dåliga på att organisera sin undervisning på ett ändamålsenligt sätt? Läs hela diskussionen på Twitter här.

Nyligen publicerat - Fixa högskolan