Hoppa till huvudinnehåll

Senhöstmörkret sänker sig

Nicolina Zilliacus-Korsström
Nicolina Zilliacus-Korsström, programchef på Yle Fem Nicolina Zilliacus-Korsström Bild: Jyrki Valkama / Yle nicolina zilliacus-korsström

Nu börjar det bli riktigt mörkt och ruggigt ute, så vad är väl bättre än att kura ihop sig i soffan, framför tv:n och njuta av vad vi har att bjuda på på Yle Fem?

Den här veckan börjar en ny norsk dramaserie, Erövraren, på onsdagarna kl. 21, och på söndagarna fortsätter Solsidan ännu i många veckor.

Filmerna på söndagskvällarna har hela hösten samlat ganska många och ganska nöjda tittare. Filmen Apeiron i början av november var spännande och följdes dessutom av en diskussion på webben, båda kan ännu ses på Arenan.

I början av december, på Självständighetsdagen, blir det sedan dags för en finlandssvensk tv-premiär till. Då sänds nämligen Claes Olssons film Slaget vid Näsilinna, som avslutning på kvällen. Och före det får vi förstås följa med självständighetsfesten från Tammerfors.

Filmslotten på söndagarna kommer också att bjuda på den svenska filmen Gränsen, 8.12, en ganska våldsam krigsfilm där en gränsvakt beger sig ut för att rädda sin bror som hamnat i händerna på nazisterna i det ockuperade Norge. När vi sedan ännu visar filmerna Snabba cash 1 och 2, kan det kännas som att hela kanalen är full av ruskigheter och ond, bråd död. Men så är det naturligtvis inte.

I början av november startade den nya säsongen av En kväll med Anne och Hannah, och även om samtalsämnena inte alltid är lätta är stämningen i programmen ändå både varm och hjärtlig. Anne och Hannah bjuder på sig själva, men lyckas också få sina gäster att verkligen göra detsamma.

Vår serie Hjärtevänner fortsätter hela hösten på onsdagarna, så ännu hinner man haka på och se hur det går för alla dem som söker en hjärtevän, med Magnus hjälp.

I början av december blir det sedan dags för årets Julkalender, som i år heter Tommys supersoffa och är en helt splitterny, finlandssvensk produktion, som vi är så glada över! Den drar i gång julsäsongen, och lyser upp lite i rusket.
Till julen får vi återkomma senare! Njut av att mörkret är bästa möjliga tv-tid, och av att det ändå alltid är sommar och sol på Solsidan!

Nicolina Zilliacus-Korsström
Programchef på Yle Fem

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem