Hoppa till huvudinnehåll

Nu blev det bingo för Högtryck!

Högtryck
Högtryck Bild: Högtryck, pressbild från hemsidan 2013 högtryck

Åländska Högtryck har kilat förbi alla andra och toppar Danslistan. Efter 15 veckor på listan blev det bingo för Min stund på jorden. Bandmedlemmarna med solisten Ramona Nordberg i spetsen jublar och tackar för alla röster!

- Det känns ju otroligt roligt och vi är jätte glada över första platsen. Kul att vi lyckades nå toppen! Tänk vad härligt att så många har röstat på oss, säger Ramona när hon vaknade upp till den glada nyheten i morse.

Min stund på jorden är titelspåret på årets skiva med ålänningarna och låten har redan etablerat sig hos danspubliken.

- Den har en fin danstakt som många tycker om, och jag tror att texten tilltalar, säger Ramona.

Andra låtar som folk brukar önska på spelningarna är Bröllop i byn, På riktigt och så Brevet, naturligtvis. Ramona Nordberg låg inne i hela 50 veckor på dåvarande Vegalistan med den låten. Det var åren 2008-2009. Lokalradion på Åland har spelat låten rätt flitigt under åren.

Det var också år 2009 som planeringen av en uppföljare till första albumet Här och nu började ta fart. Högtryck hade nått utanför Ålands gränser redan tidigare tack vare tävlingarna Stjärnskottet, Guldmicken och Melodirazzian, men sommaren 2009 gav ännu mer synlighet bland annat tack vare Fångad av en sång på FST.

Det tog sin tid, men i våras kom äntligen albumet Min stund på jorden.

Högtryck har ändå hela tiden varit ett hobbyband. Familj och andra arbeten tar sin tid. Men spelningarna rullar på.

- Höst och vinter är väl inte högsäsong för dansbandssvängen, men vi håller nog i gång med lite julfester och andra hippor, säger Ramona och berättar att spelkalendern för nästa sommar börjar vara ganska fullbokad.

Just nu väntar i alla fall julfesterna ute på Åland och sen droppar det in förfrågningar nu och då.

- Dom bästa spelningarna är väl där det är en dansant publik och när dom tycker om det dom hör. Då trivs både dom och vi, konstaterar Ramona.

Häng med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Musik