Hoppa till huvudinnehåll

Zagros kärleksbudskap

Salpa är en finsk indiefilm om 14-åriga Henri som kämpar med både sin stamning och matematiken i skolan. 23-åriga Zagros Manuchar som skrivit och regisserat filmen flydde från irakiska Kurdistan till Finland när han var fyra år.

- Visst är det mitt eget utanförskap och min egen stamning som berättelsen bygger på. Men det är en film om kärlek, om att lyssna och om vår uppgift som människor på jorden, säger Zagros i Pixels studio.

Det är en finstämd, lugn och djup film.

- Den handlar om våra och andras svagheter, svaghet som vi varken vill se hos andra eller oss själva.

Pixel har också träffat den tyska estradpoeten Nora Gomringer, som diktar om mänskliga monster som Hitler, Fritzl och Breivik.

Den internationella teaterfestivalen Baltic Circle pågår i Helsingfors och en av huvudgästerna är svenska Poste Restante. De gör interaktiv teater där publiken ska baka tårta och organisera en orgie enligt Freuds principer.

Pixel fredagen den 15 november kl 18.30 i Yle Fem,
30 dagar på yle Arenan