Hoppa till huvudinnehåll

Alltid med ett behov av att kommunicera

Eva Kleman är svenskan som pga arbetet i Frälsningsarmén flyttade till Helsingfors 2008.Tillsammans med sin man är hon idag ledare för Frälsningsarmén i Finland och Estland. Med i bagaget finns glädje, humor, självdistans och en djupt rotad förströstan på Gud. En gång i tiden var siktet inställt på en operakarriär och även om hennes liv innehåller mycket musik också idag har de mer än 30 yrkesverksamma åren i Frälsningsarmén bjudit på ansvar som församlingsledare, predikant, lärare, chefredaktör och kommunikationschef. - Inte så olikt min ungdomsplan egentligen, säger hon själv och ler - alltsammans handlar ju om att få kommunicera och berätta något. Och inget kan väl vara större än att få berätta om den tro och förströstan Gud ger?!

Mer från programmet

 • Alpo Jaakolas statypark, Loimaa

  En sagolik värld där natur möter konst.

  "En av de mest inspirerande platserna som jag känner till" – så beskriver musikern Heidi Niinimäki den här statyparken som finns i Loimaa.

 • Ån Tourujoki, Jyväskylä

  Naturskön å mitt i stadssorlet.

  Ån som en gång i tiden använts för stockflottning har idag blivit särskilt populär bland paddlare. Ta din kajak eller hyr en SUP-bräda och bege dig på ett naturskönt äventyr mitt i stadssorlet.

 • TeaHouse of Wehmais, Jockas

  En engelsk tesalong på landsbygden.

  Ett engelskt tehus mitt i den savolaxiska landsbygden! Här blandas den härliga doften av te med gödsellukt från ekologisk boskap.

 • Aslak and the Eskimos, Kuohijoki

  Två stadsbor grundade en sommarklubb på landsbygden.

  En originell sommarklubb mitt i ingenstans lockar bybor, sommargäster och förbipasserande resenärer.

Läs också

Tro

Nyligen publicerat - Tro