Hoppa till huvudinnehåll

Bronshjälten Mattsson opereras

Matti Mattsson, VM 2013
Matti Mattsson tvungen att vila. Matti Mattsson, VM 2013 Bild: EPA / All Over Press matti mattsson

Simmaren Matti Mattsson har skadat sin hand och är tvungen att genomgå en operation. Sommarens VM-bronsmedaljör stötte sig när han ramlade omkull med cykeln och missar nu EM.

Det var i mitten på augusti som Mattsson ramlade med cykeln och dämpade fallet med handen. Först ansåg läkarna att ingen operation behövs men nu har det kommit fram att skadan förbenats i fel ställning. Mattsson opereras troligen nästa veckas torsdag.

– Ett par veckor är jag tvungen att hålla mig borta från bassängen. Efter det kan jag sakta börja köra sparkar och dylikt men armtag får jag inte ta på en månad, berättar Mattsson för Yle Urheilu.

Skadan har inte nämnvärt stört höstens träning. Björneborgsbon Mattsson, 20, har avstått till exempel armhävningar men för det mesta har han klarat av att utföra sin träning som planerat.

Mattsson skrällde med ett VM-brons på 200 meter bröstsim i Barcelona i somras. På grund av operationen missar han EM på kort bana i Danmark i december.

– Jag skulle nog ha velat åka dit men jag har kommit fram till att det säkert är bättre att få operationen undanstökad. Sedan kan jag genast efter årsskiftet köra igång träningen med sikte på EM på lång bana, som ändå är viktigare för mig, resonerar Mattsson.

Läs också