Hoppa till huvudinnehåll

Kaffe en säkerhetsrisk i bussen

Bild: Yle passagerare

Brukar du ta med dig en take away-kaffe på vägen till jobbet? Njuter du av att dricka din kaffe i bussen medan du läser din morgontidning? Glöm det!

Helsingfors busstrafik förbjuder sina kunder att dricka kaffe på bussen. Dels på grund av att kaffet lätt skvalpar över och orsakar fläckar på bussätena, dels för att det faktiskt är en säkerhetsrisk att ha brännhett kaffe med sig om bussen plötsligt måste bromsa lite häftigare. Det säger trafikchefen för Helsingfors busstrafik Mika Seppänen till Yle Uutiset.

- Det enda man får dricka i bussen är vatten, för det är lätt att städa bort om det skvätter över, säger Seppänen. I sista hand är det alltid chauffören som bestämmer om han eller hon låter kunderna dricka och äta i bussen eller inte, tillägger Seppänen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen