Hoppa till huvudinnehåll

Pippi Långstrump välkomnade Ronaldo

Cristiano Ronaldo välkomnas av blåsorkester till Sverige hösten 2013
Cristiano Ronaldo välkomnades av en blåsorkester när han anlände till Sverige. Cristiano Ronaldo välkomnas av blåsorkester till Sverige hösten 2013 Bild: Mario Cruz / EPA / All Over Press blåsorkester

Portugals trupp anlände på söndagskvällen till Stockholm inför tisdagens VM-kvalmöte i fotboll mot Sverige. Tidningen Expressen hade hyrt in en blåsorkester för att välkomna portugiserna med bekanta svenska toner.

Många tv-tittare reagerade på den högljudda portugisiska orkestern under fredagens första playoffmöte på Estádio da Luz-stadion i Lissabon. Expressen ville ge svar på tal och hyrde in en egen blåsorkester för att välkomna den portugisiska truppen till Sverige.

När Portugals landslag sedan anlände till sitt hotell i Stockholm fick de vandra in till tonerna av Här kommer Pippi Långstrump.

– Trumpeterna taggar ju bara spelarna. De fattar ju inte, utan tänker: "här hälsar de oss välkomna, perfekt. Vad mysigt och trevligt det är i Sverige”. Det slog helt fel, säger den portugisiska supportern Carlos Casquilho till Aftonbladet.

Portugal vann det första mötet med 1-0 tack vare ett sent mål av Cristiano Ronaldo. Returen spelas på tisdag kl. 21.45.

Se video på händelsen på Expressens webbplats

Läs också