Hoppa till huvudinnehåll

Vasaföretag fick värdefullt pris

Sture Udd håller tal. Bild: Bild: Nino Halm middag

Vasaföretaget Upcode har blivit belönad med SmartCity Award. I förra veckan fick Upcodes vd Sture Udd fick ta emot priset i Munchen.

Sture Udd och hans företag Upcode belönades på mässan Electronica, den största industrik- och elektronikmässan i världen.

- Ett sådant här pris betyder inte nödvändigtvis inte att beställningarna bara rullar in men för oss betyder det någon ännu viktigare. Vårt nytänkande får erkännande, säger Udd.

Priset delades ut för koncept och utprövad ibruktagning av nya lösningar för arbetsprocesser, utbildning och hälsovård. Kriterierna för priset är att produkten väsentligen förbättrar både resultat och ekonomi i städer.

Upcode har utvecklat en mobilteknologilösning som förmedlar information via en kod. Koden gör det möjligt att identifiera personer, dokument och varor via en enda applikation.

  • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

    Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

    Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

  • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

    Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

    Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten