Hoppa till huvudinnehåll

Svenskfinland har skorv i ögonen

Så här svarade ni. Bild: X3M sömn i ögat

Vi vet alla vad det är, vi har alla varit med om det. Men vad heter egentligen det där man har i ögonvrån när man vaknar?

Ett sekret av något slag, det är det vi har i ögonvrån när vi vaknar. Men vet vi vad det egentligen heter? Det finns en hel del förslag och alla verkar ha sitt eget lilla namn för det. Efter en snabb förfrågning bland våra lyssnare och besökare har vi nu kommit fram till Svenskfinlands favoritord för sekret i ögat, nämligen sömnskorv.

Personligen tycker vi att detta är ett något avtändande ord och föredrar varianter som morgondrömmar, Blunds baksmälla och tutigubbar. De minst uppskattade svaren här på redaktionen var ögonsnor och skit i ögat. Roligast var sparris, spunk och ögon sakeli.

Vad kallar du ögongeggat?