Hoppa till huvudinnehåll

Tre Prima Donnor

Seportaget: Tre Prima Donnor
Seportaget: Tre Prima Donnor Bild: Pätkä Productions Yle Fem,essi sandell

Namnet på gruppen "Tre Prima Donner" är en fullträff för dessa donnor är faktiskt prima i ordets rätta bemärkelse. Både musikaliskt och socialt är de väldigt samspelta och lyhörda för varandra.

En faktor som kanske känns lite överraskande med tanke på hur olika bakgrund de har. Lotten Thilman-Gustafsson är närvårdare och sköter gravt utvecklingsstörda. Sonja Jägerskiöld är herrgårdsfru, vilket i själva verket betyder att hon arbetar i ladugården och Essi Sandell, som kunde vara mor till de två, är pensionerad sekreterare.

Trots denna brokighet står dessa damer varandra mycket nära. Seportaget har följt med på "donnornas" turné från Dragsfjärd till Nykarleby där man uppträdde med gammal filmmusik på repertoaren. Resan norrut är lång och bussen trång, men man lyckas stuva med basen och trummorna och till och med musikerna, så bussen kan rulla iväg allt medan låtarna inövas en sista gång.

Trots mycket skratt och skoj så tas musiken på allvar. Det är med ett proffsigt grepp som "donnorna" tar sig an nya låtar. Den gemensamma nämnaren, det som får dem att fortsätta sjunga tillsammans, är kärleken till musik.

Seportaget: Tre Prima Donnor
Yle Fem torsdag 21.11.2013 kl. 21.00 (repris lördag 23.11 kl. 15.00)
30 dagar på Arenan efter sändning

Manus och regi: Jan-Ole Nordlin
Produktion: Pätkä Productions, 2013