Hoppa till huvudinnehåll

Skada stoppar Mäntymaa

Ville Mäntymaa, 2007
Ville Mäntymaa tvingas avsluta karriären. Ville Mäntymaa, 2007 Bild: EPA / All Over Press ville mäntymaa

Först Tony Salmelainen. Sedan Tommi Kovanen. Nu Ville Mäntymaa, som är den senaste i raden av ishockeyspelare som tvingas avsluta sin karriär på grund av skador.

Kärpätbacken Ville Mäntymaa tvingas avsluta sin ishockeykarriär på grund av två allvarliga hjärnskakningar inom en kort tid.

Förra säsongen fick den 28-årige Mäntymaa två hårda smällar i huvudet. Första gången smällde det i oktober 2012 i Lahtis då Pelicansanfallaren Ilkka Pikkarainen tacklade Mäntymaa som slog huvudet i rinken. I januari 2013 skadade han sig på nytt - den här gången i en närkampssituation med Lukkoanfallaren Jarkko Kauvosaari.

Sedan dess har Mäntymaa varit sjukledig och förra veckan gav läkarna sin hårda dom: det är slutspelat på toppnivå.

− I tio månader har jag haft möjlighet att förbereda mig för den här stunden, men ändå är det ett hårt slag. Det har ändå hela tiden funnits ett litet hopp att karriären skulle kunna fortsätta, säger Mäntymaa till Ilta-Sanomat som var först med nyheten.

I Ligan spelade Mäntymaa också för Tappara och JYP där han vann FM-guld 2003 respektive 2009. Dessutom hann han med en visit till Elitserieklubben Frölunda.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=3201

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport