Hoppa till huvudinnehåll

Jobba gratis för staden

Ida Haapamäki
Ida Haapamäki Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik ida haapamäki

I måndags gjorde kristinestadsbon Ida Haapamäki ett av de gratisjobb för staden som hon lovat ställa upp på. Hon jobbade då som lärare på Tjöck skola. Haapamäki utmanar även andra kristinestadsbor att göra talkoinsatser, för att minska stadens behov att ta in vikarier i ekonomiskt dåliga tider.

- Som ett sätt att spara staden pengar förslog jag att vem som helst kan jobba gratis för staden och det är precis det jag gör nu, säger Ida Haapamäki.

- Att spara för staden borde alla skattebetalare engagera sig i och inte bara de som råkar vara anställda av staden, säger rektor Tom Bergman.

Ida Haapamäki kom i höst med ett initiativ till staden Kristinestad om åtgärder som kan hjälpa att få ekonomin i balans. Utmaningen till invånarna att ställa upp som gratis arbetskraft för staden är en del av det initiativet.

- Det är inte bara i Kristinestad som situationen med ekonomin är dålig, utan det är landsomfattande. Till exempel på mindre orter där biblioteksverksamheten har varit hotad har frivilliga börjat jobba gratis på biblioteken för at hålla kvar service, säger Ida Haapamäki.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten