Hoppa till huvudinnehåll

Sammandrabbningar under EU-stöddemonstration i Kiev

Bild: AFP / Lehtikuva stöddemonstration

Polis och demonstranter drabbade samman i Ukrainas huvudstad Kiev på söndagen.

Tiotusentals människor hade samlats till en manifestation för ökat samarbete med EU.

Ett hundratal demonstranter försökte ta sig igenom polisens avspärrningar och ta sig in i regeringsbyggnaden. Kravallpolisen tog därefter till tårgas och batonger mot folkmassan.

I torsdags meddelade Ukraina överraskande att man ställer in förhandlingarna med EU om ett avtal om fördjupat politiskt och ekonomiskt samarbete.

Enligt västliga diplomater fattade Ukraina beslutet efter ryska påtryckningar. Moskva ska ha hotat Kiev med sanktioner, i fall avtalet slöts.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Utrikes