Hoppa till huvudinnehåll

Karisflickor blev idoler på nätet

Dagens tonårsidoler får hjälp av sina fans att sprida sin musik via nätet. Det finns fans som är så aktiva att de själva blir ett slags idoler.

Vilma och Elvira Eklöv från Karis har Isac Elliot som sin stora idol och de har gjort egna versioner av hans låtar som de har lagt ut på nätet. Nästan hundratusen människor har sett deras videor och de har fått egna fans.

-En flicka i Sverige har till och med gjort en egen fan-sida om oss, berättar Vilma.

Det började med att Isac Elliot utlyste en tävling där man fick sjunga in cover-versioner av hans låtar. Efter det har systrarna lagt ut flera andra videor på nätet. Via instagram, twitter o facebook rapporterar de om både sina egna och idolens aktiviteter. De har också träffat Isac Elliot flera gånger.

-Isacs fans kallas Ellioteers medan våra fans på skoj kallar sig Eklövers - eller Eklovers ifall de bor utomlands.

Flickornas mamma Tina Eklöv är inte rädd för att skolarbetet blir lidande.

-De sköter nog skolan, men ibland har jag sagt till om att de måste ta en paus med uppdaterandet på mobiltelefonerna. De är nästan som PR-personer för Isac och det kan rentav bli stressigt ibland.

Tina Eklöv ser ändå främst fördelar med döttrarnas "fandom" som de själva kallar det. -De har fått massor av vänner, både i verkliga livet och på nätet, och eftersom de tycker om att sjunga är det roligt för dem att sjunga in Isacs låtar.

En modefluga bland tonårsflickor är att svimma på konserter, idag precis som på Beatles tid. Vilma och Elvira har ändå aldrig svimmat.

-Inte ännu åtminstone. Vi är noga med att äta och dricka ordentligt så vi inte är alltför trötta när konserten börjar.

Läs också