Hoppa till huvudinnehåll

Aamulehti: Nyrstar stöder företagssanering

Zinkproducenten Nyrstar uttrycker enligt Aamulehti förvåning över uppgifterna om att bolaget skulle ha dragit bort sitt stöd för Talvivaaras ansökan om företagssanering.

I ett e-postmeddelande till Alma Medias reporter skriver en företrädare för Nyrstar att det rör sig om ett missförstånd. Nyrstar stöder saneringsplanerna, men kan inte bidra med finansiering i det här skedet, skriver Nyrstar.

Nyrstar säger att deras meddelande till tingsrätten i Esbo gäller samma sak som var aktuell förra veckan, nämligen att bolagen inte deltar i den tilläggsfinansiering på 40 miljoner som Talvivaara skulle behöva under den tid bolaget genomgår en eventuell företagssanering.

Läs också:
Nytt bakslag för Talvivaara - men företagssanering inte utesluten

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes