Hoppa till huvudinnehåll

Anna Pensar utvecklar campus Norrvalla

Anna Pensar är projekt koordinator för Campus Norrvalla
Anna Pensar. Anna Pensar är projekt koordinator för Campus Norrvalla Bild: Yle/ Malin Hulkki anna pensar. pensar

Om några år skall det tidigare rehabiliteringscentret Norvalla i Vörå inrymma både idrottsgymnasiet och Vörå samgymnasium. Förutom gymnasiestudier kan de som studerar på det nya campuset då ta del av bland annat Folkhälsans idrottsledarutbildning, massörsutbildning och andra kurser som ordnas på Norrvalla.

- Jag tror att det kan finnas ett stort intresse av att plocka egna studievägar och egna kurser, säger Anna Pensar som är projektkoordinator för campus Norrvalla.

Inom gymnasiets 75 kurser finns det ett antal valbara kurser som de som studerar fritt kan välja i enlighet med det som intresserar. Endel kurser kan studerande också välja för att förbereda sig för framtida studier.

- Är man till exempel intresserad av hälsovård finns det inom idrottsledarutbildningen antingen ergonomi, anatomi eller kurser i första hjälp som man kan välja, säger Anna Pensar.

Ett stort och levande campus

Från och med den första oktober har Anna Pensar jobbat för att utveckla det kommande campus Norrvalla och samarbetet mellan de båda gymnasierna och Folkhälsan.

Enligt planerna kommer Norrvalla att börja renoveras hösten 2014 och redan ett år senare 2015-2016 skall det vara klart för de båda gymnasierna att flytta in. Anna Pensar ser stor potential i det blivande campuset.

- Det kommer att bli världens bästa campus. Den här byggnaden och stället har hur mycket potential som helst. Här finns mycket utrymme och fina träningsmöjligheter. Här finns simhall och konstgräsplan och då det erbjuds så många olika möjligheter med utbildningen så kommer det att locka folk, säger Anna Pensar.

Det som just nu ligger i tiden är friskvård tror Anna Pensar. Befolkningen åldras och det blir allt viktigare att hållas på benen. Friskvård är något också campus Norrvalla kommer att satsa på.

- Här finns ett starkt välmående tänk så jag hoppas vi skall kunna bidra på den biten, säger Anna Pensar.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten