Hoppa till huvudinnehåll

Crosby kvitterade med 0,3 sekunder kvar

Sidney Crosby, hösten 2013
Sidney Crosby hämtade Pittsburgh ikapp men det räckte inte till seger. Sidney Crosby, hösten 2013 Bild: AFP / Lehtikuva crosby

Boston Bruins vann nattens toppmöte i NHL, men inte efter ordinarie speltid som det länge såg ut. Pittsburgh Penguins storstjärna Sidney Crosby utjämnade nämligen matchen med endast tre tiondelssekunder kvar på klockan.

Ingen var säker på att pucken korsat mållinjen i tid och också matchens referent hann konstatera att han inte tror målet godkänns innan domaren pekade på mittcirkeln. Crosby överlistade Tuukka Rask på Chris Kunitz passning.

Det målet betydde 3-3 och förde matchen till förlängning där Rask och hans Boston drog det längre strået. Torey Krug avgjorde thrillern bara 34 sekunder in på förlängningen och Boston vann med 4-3.

– Vi har varit med om såna här situationer tidigare och jag tror att den erfarenheten hjälpte oss. Vi höll oss lugna och gjorde oss redo för förlängningen. Ett så sent bakslag kan vara förödande för vissa lag men oss gjorde det bara lite hungrigare, säger Bostons tränaren Claude Julien på NHL:s webbplats.

Jussi Jokinen passade fram James Neal till två av Pittsburghs fullträffar. Tuukka Rask gjorde 28 räddningar mellan Bostons stolpar.

Kolla in Crosbys sena kvittering här:

Nattens NHL-resultat:

Boston - Pittsburgh 4-3 efter förl.
BOS: Tuukka Rask 28/31 räddningar
PIT: Jussi Jokinen 0+2
New Jersey - Winnipeg 1-3
WIN: Olli Jokinen 0+1
Toronto - Columbus 0-6
Florida - Philadelphia 3-1

FLO: Bergenheim 2
Tampa Bay - NY Rangers 5-0
TAM: Valtteri Filppula 0+2
Nashville - Phoenix 4-2
St. Louis - Minnesota 3-0

MIN: Niklas Bäckström 18/20 räddningar
Edmonton - Chicago 1-5
Vancouver - Los Angeles 2-3 efter förl.

Läs också: Islossning för Sean Bergenheim

Läs också

Nyligen publicerat - Sport