Hoppa till huvudinnehåll

Frågelek i långsamt tempo

Redaktör Knud Möller, fru Gunvor Åfeldt och major Hans Sjöstedt tävlar här i en munter om än något sävlig frågelek. Frågeleken är också interaktiv.

Programledaren påpekar att detta bara är en liten frågelek. En liten för att de i studion tar det på skämt. Redan vid presentationen går det fel: fru Gunvor Åfeldt presenteras först som Åkerfeldt. De övriga deltarna är redaktör Knud Möller och major Hans Sjöstedt. De tävlande har möjlighet att tända lampan när de vet svaret.

Frågorna till deltagarna går ut på att hitta gemensamma nämnare mellan föremål, hitta fel i bilder, känna igen sånger samt räkna upp Snövits dvärgar. Deltagarna opponerar sig från den första frågan.

Mellan och till frågorna spelar och sjunger Bosse och Robert.

Men Frågeleken är också ett interaktivt program. Tittarna tävlar hemma med varandra, men på ett annat sätt. De skall hitta på ett nyckelord som är ett gemensamt för alla frågor och svar. Och då kan man vinna pengar. Tre pris delas ut, till den sammanlagda summan av 200 mk ut, eller 20 000 gamla mark som programledaren tycker låter mer.

Text: Ida Fellman

Arkivet

Mera från Arkivet och Elävä arkisto

Följ Elävä arkisto och Arkivet

Yle Arkivet är tillsammans med Elävä arkisto aktivt på sociala medier. Vi delar både svenskt och finskt innehåll på Facebook, Twitter och Instagram.

 • Ge oss sexualupplysning!

  "Jag var 14 år när jag blev gravid."

  "Jag var 14 år när jag blev gravid, jag hade aldrig hört talas om preventivmedel." Så säger en anonym kvinna 1968.

 • Att vara en ogift ung mamma på ett mödrahem

  Vad gör man om man märker att man väntar barn 1980?

  Den månatliga skräcken för att vara gravid har inte försvunnit trots p-pillren. Och vad gör man om man märker att man väntar barn 1980? Om man inte har bostad, man eller jobb? För vissa kan Ensikoti vara en hjälp i nöden.

 • Våren 1986 spred Tjernobyl radioaktivitet och skräck

  Tjernobylolyckan 1986 räknas som den värsta någonsin.

  Natten till lördagen den 26 april 1986 exploderade en av reaktorerna i kärnkraftverket i Tjernobyl. Moln med radioaktiv strålning spred sig i östra Europa och Norden. Men i Finland ville myndigheterna inte skapa panik.

Nyligen publicerat - Arkivet