Hoppa till huvudinnehåll

Islossning för Sean Bergenheim

Sean Bergenheim, november 2013
Sean Bergenheim fick fira igen. Sean Bergenheim, november 2013 Bild: AFP / Lehtikuva bergenheim

För första gången på ett och ett halvt åt hittade Sean Bergenheim nätmaskorna i nattens NHL-match mot Philadelphia. Och det slutade inte där för Florida Panthers-yttern som även gjorde ett andra mål i 3–1-segern.

Efter långvariga hälsobekymmer är Sean Bergenheim nu tillbaka på allvar. Över ett och ett halvt år efter målet i slutspelet den 24 april 2012 intecknade han sig på nytt i målprotokollet i NHL.

Bergenheim var matchens lirare mot Philadelphia Flyers och satte de två första fullträffarna. Den första var en riktig viljedemonstration när han på det tredje försöket brottade in 1-0. I det andra målet styrde Bergenheim in Marcel Gocs skott.

– Jag har fortfarande arbete framför mig. Jag tycker att jag allt som allt börjar vara på gång efter operationerna. Det kommer. Jag är inte där ännu men det blir bättre, säger Bergenheim på NHL:s webbplats.

– Bergy har varit sjuk men spelade ändå. Jag sade åt honom efteråt att vi ska se till att han är sjuk i varje match om han spelar på det där sättet, säger Floridacoachen Peter Horachek.

Bergenheim spelade inga matcher i NHL förra säsongen efter en skada under lockoutsejouren i HIFK. Nattens drabbning var hans tionde för säsongen med Panthers.

Nattens NHL-resultat:

Boston - Pittsburgh 4-3 efter förl.
BOS: Tuukka Rask 28/31 räddningar
PIT: Jussi Jokinen 0+2
New Jersey - Winnipeg 1-3
WIN: Olli Jokinen 0+1
Toronto - Columbus 0-6
Florida - Philadelphia 3-1

FLO: Bergenheim 2
Tampa Bay - NY Rangers 5-0
TAM: Valtteri Filppula 0+2
Nashville - Phoenix 4-2
St. Louis - Minnesota 3-0

MIN: Niklas Bäckström 18/20 räddningar
Edmonton - Chicago 1-5
Vancouver - Los Angeles 2-3 efter förl.

Läs också: Crosby kvitterade med 0,3 sekunder kvar

Läs också

Nyligen publicerat - Sport