Hoppa till huvudinnehåll

Bland tontar och LOL - en julkalender för vuxna

Joppe och Malou är två agent-tomtar som sänts till människovärlden för att bedriva en intensiv forskning på sitt favoritobjekt: människan. Eftersom de är högt uppskattade människoexperter bland andra tomtar har de fått en egen sändningstid, och kan på så vis via en egen kanal under december månad dagligen sända rapporter upp mot norr.

Under sin vistelse i människovärlden hittar de nya förklaringsmodeller och befäster tidigare klarlagda fakta – samt gör revolutionerande upptäckter om allt från bakfylla till kroppsbehåring.

Med en blandning av fascination, förskräckelse och enorm nyfikenhet gräver de ännu djupare i den märkliga mänsklighetens mångbottnade beteendemönster. 24 rapporter från mänskligheten är ett stycke blixtrande tillägg till all tidigare forskning.

Serien börjar på Svenska.yle.fi den 1 december och på Yle Fem.