Hoppa till huvudinnehåll

Lindex slutar importera kinesisk ull på grund av djurplågeri

Den svenska klädkedjan Lindex slutar importera angoraull från Kina på grund av djurplågeri av kaniner. Det är den internationella djurskyddsorganisationen Peta som slår larm om att man i Kina med våld rycker loss päls från kaniner - en procedur som ska vara mycket plågsam för djuret.

Proceduren ska enligt Peta upprepas med tre månaders mellanrum. Då håren rycks ut ur pälsen blir de längre än om pälsen rakas. Lindex har hittills importerat största delen av den angora kedjan använder från Kina, och bolaget kommer att sälja ut de angoraprodukter som finns i lager.

Sveriges Television skriver i dag om Petas rapport och om den brutala behandling kaninerna utsätts för. SVT visar också en video som i smyg filmats på en kinesisk djurfarm.

Kaninerna är på videon fastbundna i fram- och baktassar, samtidigt som uppfödarna rycker loss stora tussar från kaninernas päls.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes