Hoppa till huvudinnehåll

Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

Sofia Sundholm och Jonna Granqvist
Sofia Sundholm och Jonna Granqvist från föreningen Film i Österbotten. Sofia Sundholm och Jonna Granqvist Bild: YLE/Mira Myllyniemi sofia sundholm

Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film 2014.

Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm. Den första filmen, Den gamle och hatet, var skriven av Jakob Nylund och Alfred Backa, den andra filmen, Observerade, var skriven av Stefan Nyman och årets film var skriven av Anders Djupsjöbacka och Kim Viitanen.

- Hittills har valet gått till dem som har märkt att vi har sökt manus på vår hemsida och på Facebook. Men i år går vi ut lite större med den här ansökan så att fler ska få syn på oss, säger Sofia Sundholm från föreningen Film i Österbotten.

Vem kan delta?

- Alla som vill. Har du en intressant idé som du kunde tänkas bli film, eller har du ett färdigt kortfilmsmanus i skrivbordlådan så skicka in den, säger Jonna Granqvist från Film i Österbotten.

Manuset ska vara på svenska och kring 15 minuter lång, men högst en halvtimme. Annars är det fria händer - det kan handla om vad som helst.

- Vi har faktiskt inte så stor skillnad, vi är intresserade av allt. Vi har gjort en komedi, en psykologisk thriller och lite experimentell film, så Film i Österbotten är redo för allt, säger Sundholm.

Både hårt arbete och mycket nöje

Om man deltar i tävlingen och blir utvald kan man förvänta sig både hårt arbete och en rolig erfarenhet.

- Det är ganska mycket jobb men det är jätteroligt jobb. Man får jättemycket arbetserfarenhet om man är intresserad av film och ett roligt gäng har vi alltid haft. Och man får erfarenheten av att göra en film helt enkelt, säger Sundholm.

Har du en idé eller ett färdigt manus ska du skicka e-post till filmiosterbotten@gmail.com och berätta om din idé och dig själv. Manuset ska vara inskickat senast den 17 januari 2014.

Söker också ett filmteam

Inspelning blir det nästa sommar och då behöver Film i Österbotten också ett filmteam.

- Inte gör man en film med bara ett manus. Vi behöver ett team med producent, regissör och kameramän. Så är man intresserad av att vara med i filmteamet så får man också jättegärna kontakta oss och berätta vad man skulle vilja göra, säger Granqvist.