Hoppa till huvudinnehåll

Glenn Lindholm: Jämntjockt av finländarna

Yle Sportens skidexpert Glenn Lindholm var inte tillfreds med de finländska skidåkarnas prestationer under världscupsveckoslutet på Ruka. Lindholm beskriver den blåvita insatsen som jämntjock.

Förväntningarna på de finländska damerna var högt uppskruvade men de förväntningarna kom åtminstone delvis på skam. Krista Lähteenmäki var tolva och bästa finländska under den avslutande jaktstarten med fri teknik.
- Jag är besviken. Jag tycker att vi skall någon bland de sex främsta eller åtminstone bland de tio främsta på damsidan. Vi har en såpass bra klass. Vi var nästbäst i världen i fjol på damsidan i världscupen. Nu blev det lite jämntjockt, säger Lindholm

De fyra toppdamerna i en klass för sig

De finländska damerna kommer sannolikt att bli bättre ju längre säsongen pågår men Glenn Lindholm påpekar att det samma gäller för de övriga toppdamerna.
- Det är klart att man kan ta kliv framåt men ingen har toppat formen till Ruka. Johaug, Björgen, Kowalczyk och Kalla är väldigt tuffa. Skall man upp på prispallen den här säsongen så kommer det att krävas ganska mycket. De fyra damerna där framme är otroligt bra.

Bredden saknas på herrsidan

Om de finländska damerna uppvisar en fin bredd så är läget sämre på herrsidan. Sami Jauhojärvi placerade sig på 14:e plats under lördagens klassiska mil och på söndagen var Matti Heikkinen det starkaste finländska kortet då han avancerade från 48:e till 17:e plats.
- Jauhojärvi klarar sig endast på den klassiska tekniken. Han gjorde ett hyfsat lopp på lördagen. Matti Heikkinen är någorlunda på gång på både klassisk och fri teknik. Söndagens insats då han var tionde snabbast i jaktstarten var ett steg framåt, säger Glenn Lindholm.

- Jag hade inte väntat mig så mycket av de finländska herrarna det här veckoslutet och det blev ungefär så. Vi ligger lite efter toppnationerna, men vi är bland de sex bästa nationerna på herrsidan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport