Hoppa till huvudinnehåll

Nytkis arbetar för kvinnor och mot våld

Nytkis är ett samarbetsorgan för kvinnoorganisationer över partigränserna. Föreningen grundades år 1988 och arbetar bland annat för att förbättra kvinnornas ställning både i Finland och utomlands.

Bokstavskombinationen Nytkis kommer från Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete.

Föreningen arbetar för att förverkliga en verklig jämställdhet mellan könen samt befrämja rättvisa i samhället. Nytkis bevakar också kvinnors rättigheter och tar ställning i politiken och i olika frågor i samhället ur kvinnoperspektiv.

- Inom Nytkis i Egentliga Finland arbetar vi mot våld mot kvinnor och för att invandrarkvinnor ska få lära sig finska, berättar Tarja Kiviniemi som fungerar som sekreterare för Nytkis i Egentliga Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland