Hoppa till huvudinnehåll

Oskari starkare än Eino

Bild: Str / Lehtikuva eino

Stormen Oskaris kraftigaste vindbyar uppmättes på Ålands hav vid Märkets fyr. Där uppmättes vindstyrkor på 34,7 meter per sekund. Den tidigare stormen Einos kraftigaste byar uppmättes i Kaskö, 32, 9 meter per sekund.

Eino drog in över landet i mitten av november och Oskari härjade natten till i dag. På Helsingfors-Vanda flygplats mätte vinden 26,4 meter per sekund, och det var den kraftigaste vindbyn som uppmättes till lands i natt.

Så här mycket blåste det i natt i byarna ute till havs:

Hammarland, Märket 34,7 m/s

Lovisa, Orrengrund 32,0 m/s

Kökar, Bogskär 30,8 m/s

Lemland, Nyhamn 30,7 m/s

Kotka, Aspö 30,3 m/s.

Meteorologiska institutet varnar fortfarande för hård vind till havs - Norra Östersjön och Bottenviken: Västlig till sydvästlig vind 17 m/s. Finska viken, Ålands hav, Skärgårdshavet, Bottenhavet och Kvarken: Västlig till sydvästlig vind 15 m/s.

Det råder inga vindvarningar för landområdena.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes