Hoppa till huvudinnehåll

"Shortsmannen" drogad?

Polisbil.
(arkivbild) Polisbil. Bild: YLE/Stefan Paavola otryggt

En ung man från Helsingfors hamnade av okänd anledning i Borgå natten till söndag. Han var endast klädd i shorts och skjorta och han minns inte själv varför han hade så lite kläder och inte heller varför han befann sig i Borgå.

Enligt äldre konstapel Patrik Lindholm i Borgå misstänker man att mannen varit alkoholpåverkad och mannen själv tror att han blivit drogad. Mannen har som sagt själv inget minne av händelsen.

Mannen frös och bad om hjälp av folk som gick förbi, men ingen reagerade. Eftersom ingen kunde hjälpa honom sparkade han sönder en glasdörr vid Lundagatan i ett desperat försök att få uppmärksamhet säger Lindholm. Mannen skadade sig i benet och en ambulans tillkallades. Då fick han äntligen komma in i värmen.

Man misstänker inget brott vad gäller resan mellan Helsingfors och Borgå om inte mannen själv får mer bakgrund och fakta och på det sättet kan göra en anmälan säger Lindholm.