Hoppa till huvudinnehåll

Alexander Lång ny styrelseordförande för ÅAS

Åbo Akademis Studentkårs fullmäktige valde på sitt konstituerande möte på tisdagen Alexander Lång till styrelseordförande för nästa år. Daniel Junell valdes till fullmäktigeordförande.

Lång är tredje årets politices studerande med offentlig förvaltning som huvudämne. I år har han bland annat fungerat som styrelseordförande för Statsvetenskapliga klubben vid ÅA.

Till fullmäktigeordförande valdes fjärde årets informationssystemstuderande Daniel Junel. Junell har i år suttit i kårstyrelsen med ansvar för tutorering och studenttraditioner.

- Återigen står Åbo Akademi inför en omstrukturering. Nu som alltid tidigare är det viktigt för studentkåren att värna om att studentrepresentanternas röster förblir starka inom universitetet, säger styrelseordförande Alexander Lång i ett pressmeddelande.

Lång vill ändå påminna om en ljusglimt i vardagen i och med att 2014 är ett jubileumsår för studentkåren som firar 95 år på sin årsfest på Kåren i Åbo lördagen 15 februari.

Till styrelsens vice ordförande valdes pedagogie studerande Amy Rönnberg. Till styrelsemedlemmar valdes pedagogie studerande Anna Nylund, ekonomie studerande Alexander Skog, filosofie studerande Ken Snellman, filosofie studerande Carl-Erik Strandberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland