Hoppa till huvudinnehåll

HIFK steg till tabellfemma efter ny seger

Ville Husso
Ville Husso höll nollan efter 29 ingripanden Ville Husso Bild: Lehtikuva husso

Även om spelet inte löpte inkasserade HIFK igen en seger tack vare starkt spel av målvakten Ville Husso. HIFK gick förbi Lukko och Jokerit i tabellen.

HIFKs segersvit sitter i men det satt hårt åt när Ilves gästade Nordenskjöldsgatan. Första perioden var jämn men mållös. I den andra dominerade Ilves men det var IFK som gjorde periodens enda mål då Mika Partanen sköt sitt första ligamål någonsin. Alldeles i slutsekunderna fastställde Ville Peltonen segersiffrorna 2-0 i tom bur. I HIFK-målet räddade Ville Husso 29 skott.

Lika målsnålt var det i Tammerfors när Tappara kvitterade ut tre poäng efter 2-0 seger över Ässät.

Blues inledde bortamatchen mot Pelicans med stormsteg och ledde med 2-0 efter fem och en halv minuts spel. Hemmalaget som haft det tungt på sistone lyckades reducera men förlorade med 1-2.

I Raumo vann gästande JYP över Lukko med klara 3-0 medan HPK slog KalPa med 2-1.

Kvällens målkavalkad sågs i Villmanstrand mellan SaiPa och TPS där resultattavlan visade 4-4 redan efter 23 minuters spel. Men sedan inföll total måltorka och efter 60 minuters spel var ställningen den samma. Förlängningen gav inte resultat så det krävdes straffslag. Jesper Piitulainen i SaiPa sköt det avgörande målet som gav hemmalaget två poäng.

Tabellen i ishockeyligan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport