Hoppa till huvudinnehåll

Möter Rooney Tyskland i gruppspelet?

Wayne Rooney
Wayne Rooneys England väntar med spänning på fredagkväll Wayne Rooney Bild: EPA/Andreas Gebert/All Over Press 2013

På fredag lottas grupperna till fotbolls-VM i Brasilien nästa sommar. England som inte tillhör den första korgen kan ställas mot Tyskland eller Spanien redan i gruppspelet.

På fredag är Costa do Sauipe i Brasilien i fokus då nästa sommars grupper i fotbolls-VM väljs. I England väntar man med spänning på hur Fru Fortuna placerar ö-borna. Hamnar man i samma grupp som Spanien eller Tyskland eller hamnar man med "korgettorna" Colombia, Belgien eller Schweiz.

De 32 VM-lagen delas in i åtta grupper med fyra lag i varje grupp. I den första korgen finns förutom värdlandet Brailien de sju länder som rankades som högst i världen i oktober. Dit hör Spanien, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgien, Uruguay och Schweiz.

Den andra korgen, dit England hör är totalt europeisk. Med finns Holland, Italien, Portugal, Grekland, Bosnien-Herzegovina, Kroatien och Ryssland.

Lägst rankad av de europeiska lag som spelar i VM nästa sommar är Frankrike. Nationen finns med i den tredje korgen tillsammans med länder från Sydamerika och Afrika: Chile, Equador, Elfenbenskusten, Ghana, Algeriet, Niger och Kamerun.

Den fjärde korgen består av Mexiko, USA, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Syd-Korea och Australien.

VM-grupperna lottas på fredag kl. 19.00 finsk tid.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport