Hoppa till huvudinnehåll

Möter Rooney Tyskland i gruppspelet?

Wayne Rooney
Wayne Rooneys England väntar med spänning på fredagkväll Wayne Rooney Bild: EPA/Andreas Gebert/All Over Press 2013

På fredag lottas grupperna till fotbolls-VM i Brasilien nästa sommar. England som inte tillhör den första korgen kan ställas mot Tyskland eller Spanien redan i gruppspelet.

På fredag är Costa do Sauipe i Brasilien i fokus då nästa sommars grupper i fotbolls-VM väljs. I England väntar man med spänning på hur Fru Fortuna placerar ö-borna. Hamnar man i samma grupp som Spanien eller Tyskland eller hamnar man med "korgettorna" Colombia, Belgien eller Schweiz.

De 32 VM-lagen delas in i åtta grupper med fyra lag i varje grupp. I den första korgen finns förutom värdlandet Brailien de sju länder som rankades som högst i världen i oktober. Dit hör Spanien, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgien, Uruguay och Schweiz.

Den andra korgen, dit England hör är totalt europeisk. Med finns Holland, Italien, Portugal, Grekland, Bosnien-Herzegovina, Kroatien och Ryssland.

Lägst rankad av de europeiska lag som spelar i VM nästa sommar är Frankrike. Nationen finns med i den tredje korgen tillsammans med länder från Sydamerika och Afrika: Chile, Equador, Elfenbenskusten, Ghana, Algeriet, Niger och Kamerun.

Den fjärde korgen består av Mexiko, USA, Costa Rica, Honduras, Japan, Iran, Syd-Korea och Australien.

VM-grupperna lottas på fredag kl. 19.00 finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport