Hoppa till huvudinnehåll

"Jag trodde det var ett skämt"

Presidentparet gjorde i år en medveten satsning att bjuda in så kallade vanliga medborgare som har gjort en förtjänstfull insats på sina arbetsplatser.

Till dem hörde kundbetjänaren Birgitta Forth och underhållsmontören Kenneth Sundqvist.

- Jag fick ett brev på posten och trodde att min dotter skojade med mig, berättar Birgitta Forth om hur det var då hon fick veta att hon hade blivit bjuden till festen. Hon brukar skoja och säga att "mamma, du borde få komma med på balen någon gång".

Kenneth berättar en liknande historia, det kom ett brev på posten. Han trodde också först att det var ett skämt men brevet såg så äkta ut att han måste börja tro att det var sant.

På sitt jobb inspireras Kenneth av alla nya lösningar och han trivs då han slipper bort från rutinarbetet.

- Alla vill vi ju ha en bekräftelse på att vi gör någonting bra. Att vara underhållsmontör är att få hela maskineriet att löpa, berättar han. Så fort en maskin stannar blir vi efter i produktionen.

- Man måste ha förtroende både med arbetskamraterna och förtroende uppåt, säger Kenneth, som sitter i ledningsgruppen som arbetstagarnas representant.

Birgitta Fort arbetar som kundbetjänare på en webbshop som säljer hudvårdsprodukter säger att för att sälja på nätet ska det vara enkelt för kunden att ta kontakt och kunden ska få ett snabbt svar. Och det får de hos oss, säger Forth.

- Det viktigaste av allt är att hålla vad vi lovar.

För att trivas på sin arbetsplats är det viktigt att man tar hand om sig själv, säger Birgitta. Om man mår bra då orkar man. Kollegerna är också jätteviktiga och det är bra att ha en bra arbetsgivare. Och så har vi en fantastisk miljö, tillägger hon. Vårt företag ligger riktigt nära vattnet, mitt i naturen i Österbotten.

Läs allt om självständighetsfesten i Tammerfors:

Läs också

Slottsbalen

Nyligen publicerat - Slottsbalen