Hoppa till huvudinnehåll

Ukrainska oppositionen kallar till massdemonstration

Bild: EPA/FILIP SINGER kiev

Oppositionen i Ukraina har kallat till massdemonstration i Kiev idag. Protestledarna hoppas på en miljon deltagare.

Förra söndagen lyckades oppositionen locka hundratusentals ukrainare ut på Kievs gator och dagens uppslutning kan bli avgörande för oppositionen.

Protestledarna har insett att de antagligen inte lyckas tvinga president Viktor Janukovytj att avgå. Nu kräver de att Janukovytj byter ut regeringen, att gripna demonstranter släpps och att de poliser som använde övervåld mot demonstranterna förra veckoslutet straffas.

Oppositionen misstänker fortfarande att Janukovytj och Rysslands president Vladimir Putin nådde en preliminär överenskommelse i fredags om att Ukraina går med i den ryska tullunionen. Det har dementerats av regeringarna både i Kiev och Moskva men misstanken gav demonstrationerna extra bränsle på lördagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes