Hoppa till huvudinnehåll

Bland tontar och LOL: Ordspråket

Dagens rapport behandlar ett språk som i människomun kallas ordspråket.

Vad är Bland tontar och LOL?

Bland tontar och LOL är en julkalender för vuxna. Det handlar om agenttomtarna Joppe och Malou som sänts till människovärlden för att bedriva en intensiv forskning på sitt favoritobjekt: människan. Från och med den 1 december sänder de dagligen rapporter mot norr. 24 rapporter från mänskligheten är ett stycke blixtrande tillägg till all tidigare forskning och ett måste för varje aspirerande människokännare.

Det är inte alltid enkelt att veta vad människor menar med alla olika liknelser och uttryck, men Joppe och Malou visar elegant hur de ska användas för att en inte ska råka göra bort sig.

Bland tontar och LOL hittar du också på Facebook.