Hoppa till huvudinnehåll

10 saker jag lärde mig av mitt senaste blogginlägg

Tror du inte att vi vet något om dig? Bild: YLE svenskan i finland

1. Du skall inte tro att du är en av oss
2. Du skall inte tro att du har lika goda argument som vi
3. Du skall inte tro att vi vill veta dina åsikter
4. Du skall inte inbilla dig att vi har läst boken
5. Du skall inte tro att du vet mer än vi
6. Du skall inte tro att du är förmer än vi
7. Du skall inte tro att folk heter så som de undertecknar
8. Du skall inte skriva vem det är du menar
9. Du skall inte tro att du blir ihågkommen för det positiva du skriver
10. Du skall inte tro vi vill tala sak med dig

Och så det viktigaste budet jag lärde mig:

11. Tror du inte att vi vet något om dig?

Tror du inte att vi vet något om dig?

Det sista budet är mycket innehållsrikt. Den omfattar allt, och så måste den också vara skriven, för absolut ingenting är tillåtet. Den är också utformad som en anklagelse, med alla slags ospecificerade brott i utsikt. Dessutom är den, allt efter tonfallet, lämplig för utpressning och förledelse till brott, och den kunde också vara det bästa försvarsmedlet.

Tack Aksel Sandemose

P.S. Grattis Mathias Rosenlund till nomineringen för Runebergspriset. Och nej, det här inlägget är inte alls ironiskt utan jag menar det ur hela mitt hjärta. Din bok Kopparbergsvägen 20 har ju givit upphov till en av de mera intressanta finlandssvenska litteraturdiskussionerna på år och dag. Och även om jag själv inte tyckte om boken så unnar jag dig nomineringen. För din första bok! Grattis!