Hoppa till huvudinnehåll

Här är de nominerade för Bragdmedaljen 2013

Fjolårets Bragdmedaljörer Team Silja Lehtinen på den finskspråkiga versionen av Idrottsgalan. Bild: X3M/Catariina Salo urheilugaala

Orienteraren Mårten Boström, utförsåkaren Andreas Romar eller fotbollsspelaren Anna Westerlund. Någon av dessa tre kommer att stå som bragdmedaljör på den finlandssvenska Idrottsgalan den 25 januari 2014.

Det har under november varit möjligt att gå in på idrottsgalan.fi för att ge förslag på pristagare i de olika kategorierna på Idrottsgalan. Efter det har en jury beslutat att just de här tre är nominerade till det finaste priset av dem alla, Bragdmedaljen.

- I år har vi mottagit många fina förslag på pristagare, så det var inga lätta beslut som skulle fattas av juryn, berättar juryns ordförande, FSI:s viceordförande Håkan Nystrand.

De andra priserna som delas ut under galakvällen är årets förening, ungdomspriset, årets tränare och årets sportklipp. Till den sistnämnda kategorin går det fortfarande att nominera bidrag. Det gör man genom att skicka in ett videoklipp.

Man kan rösta och köpa biljetter på idrottsgalan.fi. Röstningen öppnas den 16.12 är öppen fram tills den 13 januari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport