Hoppa till huvudinnehåll

Laurea stannar i Borgå

Bild: Yle/ Carmela Walder laurea

Laurea fortsätter att utbilda sjukskötare på finska i Borgå.

Laurea hör till de 24 yrkeshögskolor som fick koncession av statsrådet på torsdag. I Laureas tillstånd nämns utbildningen i Borgå.

Yrkeshögskolutbildning behövs utanför Ring III och stöder utvecklingen i andra delar än huvudstadsregionen, säger Borgås stadsfullmäktigeordförande, riksdagsledamot Mikaela Nylander. Dessutom håller Haaga-Helia som fungerar i samma campus på att utveckla seriösa och intressanta modeller för utökad undervisning på svenska inom ramen för de finska utbildningsprogrammen som Laurea också kunde använda sig av. Detta är viktigt eftersom det inte ordnas sjukskötarutbildning på svenska i regionen konstaterar Nylander..

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland