Hoppa till huvudinnehåll

Lugnt på Åbo flygplats

Bild: YLE/Annika Holmbom klarering

Passagerartrafiken har minskat betydligt på Åbo flygplats i år.

Jämfört med ifjol har passagerarmängden på Åbo flygplats minskat med en tredjedel. Fram till oktober har flygplatsen 270 000 resenärer, när antalet var över 400 000 vid samma tidpunkt ifjol. Siffrorna framkommer i Egentliga Finlands förbunds statistik.

Minskningen kan inte enbart förklaras med att Ryanair flög via Åbo ifjol. Passagerarna har också minskat på de befintliga rutterna.

Åbo flygplats är starkare profilerad som en knutpunkt för godstrafik. Fraktmängden är näst störst bland Finlands flygplatser. Det märks speciellt angående internationell frakt där mängden är 20 gånger större jämfört med Tammerfors flygplats som ligger på tredje plats.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland