Hoppa till huvudinnehåll

Timbuktu hyllas i video

Timbuktu hyllas i videon "Jag är Jason".
Timbuktu hyllas i videon "Jag är Jason". Timbuktu hyllas i videon "Jag är Jason". Bild: Skärmdump från videon jason

Petter, Lilla Namo, Tomas Ledin och många fler sätter sig framför en kamera och säger "Jag är Jason".

För en tid sedan släpptes Kartellens omdiskuterade låt Svarta duvor & vissna liljor där Jason Diakité (som han egentligen heter) fick äran att sjunga. Han har också fått ta emot ett pris för sitt arbete mot rasism, och i sitt tacktal höll han upp sitt pass och sade att ha alltid kommer att älska Sverige, att han alltid kommer att bo i Sverige och att han kommer att dö i Sverige.

Nu har många i musikbranschen ställt sig upp bakom Jason. Flera av hans vänner och kollegor har gått samman och gjort en video, som du kan se här under. I Jag är Jason återger de tillsammans hans tal, ord för ord. I högen av taluppläsare ser du Sebbe Staxx (Kartellen), Petter, Lilla Namo, Tomas Ledin, Paolo Roberto, Gina Dirawi, Oskar Linnros med flera.Jason har också fått stöd på twitter, under hashtaggen #jagärjason.

Ta dig några minuter och lyssna på talet. Det här händer i Sverige, men det betyder inte att orden är mindre viktiga för oss.

Nyligen publicerat - X3M