Hoppa till huvudinnehåll

Anställda vid Vasa stad opponerar sig mot bonusstopp

Klubba i domstol.
Arkivbild Klubba i domstol. beslut

Tio anställda vid byggnadstillsynen vid Vasa stad vill häva beslutet om bonusstopp för anställda. Det skriver lördagens Vasabladet. De anställda anser att allmänna sektionen gjorde fel när det beslöt att bonusar inte betalas ut i år eftersom stadens ekonomi är kärv.

Byggnadsinspektörerna skrev avtal om bonuslöner med tekniska direktören i mars och tycker nu att det är det är fel at den ena parten kan säga upp avtalet utan desto mera diskussion. Bonuslönen för byggnadstillsynen handlar om en extra lön på 500-150 euro före skatt per anställd.

Enligt tekniska verkets jurist kan inte avtalet om bonusar hävas och att beslutet av stoppa bonusarna strider mot principen om förtroende inom förvaltningen.

Allmänna sektionens ordförande Lars-Erik Wägar (SFP) säger till Vasabladet att han litat på stadens ledande jurist som gav grönt ljus för att stoppa bonusarna.

De tio anställda vid byggnadstillsynen har lämnat in ett rättelseyrkande och begär nu att stadsstyrelsen häver beslutet om indragna bonusar.

Läs också

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten