Hoppa till huvudinnehåll

Misshandlade tvååringen kvar på sjukhus

Här hittades den misshandade tvååriga pojken
Här hittades den misshandade tvååriga pojken Bild: Seppo Samuli /Str / Lehtikuva misshandlad tvååring

Den misshandlade tvååring som hittades övergiven utomhus i Kyrkslätt i fredags får fortsättningsvis sjukhusvård, meddelar Västra Nylands polisinrättning.

Tvååringen har inga allvarliga skador och mår enligt polisen bra med tanke på omständigheterna.

Fallet utreds som grov misshandel och i anknytning till fallet efterlyser polisen en man som står barnet nära.

Det var en ung man som hittade den tvåårige frysande gråtande pojken i fredags i närheten av en idrottsplats i Masaby. Pojken hade skråmor och blessyrer. Enligt polisen är skadorna inte allvarliga.

Mikael Sundberg Bild: Yle mikael sundberg

Det var den 17-årige Mikael Sundberg som hittade pojken då han var på väg till sitt hem i Masaby, undantagsvis en timme tidigare än vanligt. Bara några hundra meter från sitt hem vid kanten av sportplanen hörde han hög barngråt. Vanligen brukar Sundberg lyssna på musik i hörlurar, men det gjorde han inte på fredagen.

- Jag reagerade på att det var ett ljud man inte vanligen hör. Jag gick mot servicebyggnaden och hittade tvååringen vid byggnadens hörn. Barnet låg på ett täcke och hade endast blöjor på sig, berättar Mikael Sundberg.

- Jag lade min egen jacka på barnet och ringde nödnumret och hjälpen kom inom 6-7 minuter. Det var tre polisbilar, en ambulans och en civil polisbil.

- Jag började själv frysa inom några minuter. Då jag lade täcket på barnet snuddade min hand vid barnets kind, och den var alldeles kall. Jag pratade hela tiden med pojken, men han slutade inte gråta, berättar Sundberg.

Sundberg tackar polisen och räddningspersonalen för att de kom så snabbt till platsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen