Hoppa till huvudinnehåll

P3 stoppar Timbuktus låt

På bilden syns artisten Jason Diakité iklädd en grön keps sittande på en gunga.
Timbuktu är Jason. På bilden syns artisten Jason Diakité iklädd en grön keps sittande på en gunga. Bild: Yle/Catariina Salo Timbuktu (musiker),jason diakite

Svenska ungdomskanalen P3 har stoppat Timbuktu och Kartellens senaste låt.

I låten Svarta duvor och vissna nätter tar artisterna starkt ställning mot Sverigedemokraterna och hotar i några textrader att slå partiledaren Jimmie Åkesson gul och blå och hissa upp honom i en flaggstång. Låten har varit väldigt omtalad sedan den kom ut för några veckor sedan, och nu stoppar den svenska public service-kanalen P3 spelandet av låten.

Nu är det inte helt uteslutet att lägga på låten i radion för den svenska ungdomskanalen, men de måste ha den i ett sammanhang om den ska höras i etern. Att ha den i det vanliga musikflödet strider mot kanalens public service-löfte om att vara opartiska.

Här kan du läsa mer om låten Svarta duvor och vissna nätter. Timbuktu fick nyligen ett pris för sitt arbete mot rasism, efter hans rörande tacktal har ett helt gäng svenska artister ställt sig bakom honom och gjort en hyllningsvideo, kolla in den här.

Källa: SvD.se.