Hoppa till huvudinnehåll

JYP slog Luleå på straffar – säkrade finalplats

tuomas tarkki, tarkki, jyp
Tarkki hjälte på straffar. tuomas tarkki, tarkki, jyp Bild: Str / Lehtikuva liiga

Finlands sista hopp i European Trophy tog sin andra vinst i turneringens andra skede. Jyväskylälaget säkrade med samma en finalplats.

Eric Perrin och Ossi Louhivaara stod för JYPs mål på ordinarie speltid. Laget tvingades också visa karaktär efter att Max Wärn blivit utkastad i slutet av andra perioden. Efter en förlängning utan mål gick matchen vidare till straffar där Perrin slog till igen. Målvakten Tuomas Tarkki agerade mur och släppte inte in ett enda av Luleås försök.

JYP kommer att möta vinnaren från grupp A, som består av Eisbären Berlin, Frölunda Indians och Färjestad BK, i turneringens final på söndagen. Färjestad har chansen att säkra sin finalplats redan ikväll då de möter Eisbären.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport