Hoppa till huvudinnehåll

"Vikten ska inte vara i fokus"

Jontti Granbacka och Anki Virkama och andra BUU-klubbsledare är på torget i Vasa fredag eftermiddag.
Jontti Granbacka ska leda det nya programmet och Anki Virkama fungerar som projektledare. Jontti Granbacka och Anki Virkama och andra BUU-klubbsledare är på torget i Vasa fredag eftermiddag. Bild: YLE/Agneta Glad jontti granbacka

I november 2014 startar ett nytt hälso- och träningsprogram på Yle Fem. Tyngdpunkten ska ligga på välmående och inte på viktminskning. Nu söker Yle efter deltagare som vill komma i form. Och i slutet av programserien är det meningen att deltagarna ska lyckas fullfölja ett triathlonlopp.

De som vill förändra sitt liv, ändra sina motionsvanor eller skaffa sig motionsvanor kan anmäla sitt intresse för ett nytt program som kommer att visas på Yle Fem nästa år.

- De som söker ska gärna vara mellan 20 och 65 år gamla. Och det är mycket glädjande att det bara på några dagar har kommit in många intressanta anmälningar, säger projektledare Anki Virkama.

Hälsokontroll är först på agendan

De fyra utvalda deltagarna kommer att börja med en hälsokontroll.

- Sedan blir det träning inför den avslutande utmaningen som är ett thriatlonlopp, säger Virkama.

Viktminskning inte i fokus

Tv-program som fokuserar på hälsa och välmående finns det en hel del av. Speciellt viktminskningsprogram är populära men det kommer inte Yle Fems satsning att fokusera på.

- Den allmänna egna känslan av att må bra ska vara det viktigaste, säger Virkama.

Här kan du läsa mera om hur du anmäler dig till programmet!

Läs också