Hoppa till huvudinnehåll

Behöver du tala med någon?

Du kan ringa eller chatta anonymt till kyrkans samtalstjänst Bild: yle/josefine janhonen samtalstjänst

Kyrkans samtalstjänst och nätjour ger stöd också under jul- och nyårshelgen.

Under helger och semestertider ökar problemen i relationerna mellan människor. Många känner sig ensamma under julhelgen. Då behöver man någon som lyssnar.

Kyrkan erbjuder konfidentiell samtalshjälp per telefon och på internet. Den svenskspråkiga jouren är öppen alla kvällar kl. 20-24 på nummer 01019 0072 och den finskspråkiga jouren alla dagar kl. 18-01 på nummer 01019 0071. Ett samtal kostar lika mycket som ett mobiltelefonsamtal eller ett samtal från en fast telefonanslutning.

Kyrkans chatt på Facebook har svensk jour torsdagar kl. 16-20 på adressen evl.fi/chatt. Chattdiskussionerna sker på tumanhand och användarens identitet avslöjas inte för den som har jour. På finska har Kirkko Suomessa chattjour vardagar kl. 12-16 och kl. 18-20.

Kyrkans samtalstjänst
Kyrkans nätjour

Läs också