Hoppa till huvudinnehåll

Målet mot Saarela läggs ner

Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva sini saarela

Målet mot den finländska Greenpeace-aktivisten Sini Saarela läggs ner, skriver Greenpeace på Twitter.

Ryssland har fortsatt att lägga ner utredningarna kring de utländska Greenpeace-aktivister som försökte ta sig upp på en rysk oljerigg i september. Rättsprocessen har avslutats också för sexton andra aktivisters del. Troligen kommer rättsprocessen mot alla 30 aktivister att läggas ner.

Enligt Greenpeaces kommunikationschef Juha Aromaa är det oklart när Saarela och de andra aktivisterna kan lämna Ryssland.
Nästa steg är att Saarela måste ansöka om visum.

Aktivisterna släpptes redan i november ut från rannsakningshäktet för att vänta på rättegång i Ryssland. Den ryska duman godkände förra veckan en lag om amnesti som gör det möjligt att avsluta rättsbehandlingen mot aktivisterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes