Hoppa till huvudinnehåll

Isländskt rasistmord

Lára har satt mycket på spel. Ständigt kämpandes med personliga och ekonomiska problem har hon dessutom fått offra mycket i sitt ibland farliga jobb som kriminalreporter.

Nu har hon flyttat till Kanada och tillsammans med sin man och två barn verkar hon äntligen börja hitta fotfäste i livet. Tryggheten blir kortvarig. Lára bestämmer sig för att flytta tillbaka till Island för att kunna vara nära sin pappa som drabbats av cancer. Här väntar hennes gamla jobb och ett nytt mystiskt fall att bevaka.

En filippinsk kvinna mördas i en attack mot en restaurang och spåren leder snart till invandrarfientlig grupp. På hemmaplan måste Lára hålla ett öga på 14-åriga dottern Alda som via sin pojkvän hamnat i dåligt sällskap. Hela situationen eskalerar efter en skottlossning utanför en invandrarskola och gruppen öppet förklarar krig mot alla med invandrarbakgrund. Snart har Lára ytterligare ett mord att undersöka och befinner sig inklämd mellan en rebellisk tonårsdotter, en sjuk far, deadlines och nyhetschefer som kräver nästa skop.

På löpsedeln (12) (Säsong 3 / Pressa / Island 2012)
Yle Fem tisdagar kl. 22.00, säsongstart 22.9.2015
6 avsnitt
7 dagar på Arenan

Repris från 2014

Produktion: Sagafilm

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem