Hoppa till huvudinnehåll

Fallolyckor livsfarliga för äldre

Bild: YLE webbdoktorn

Tre av fyra som dör i fallolyckor är över 70 år gamla, rapporterar Statistikcentralen. Bland unga leder fallolyckor sällan till döden, annat är det bland äldre. Fallolyckorna är den största dödsorsaken på grund av olycksfall bland äldre personer.

År 2012 omkom 1156 personer i fallolyckor, uppger Statistikcentralen. Det här är en ökning med nästan 40 procent på tjugo år. Bland unga leder fallolyckor sällan till döden, annat är det bland äldre. En femtedel av de som omkommer i en fallolycka är i medelåldern. Av dem är åtta av tio män och över en tredjedel berusade.

År 2012 var en femtedel av de som omkom i fallolyckor i åldern 40 - 69, medan största delen var över 70 år. Fallolyckor är den största dödsorsaken på grund av olycksfall bland äldre personer. Ungefär hälften av fallolyckorna inträffar i hemmet eller nära hemmet.

Fallolyckorna är den största dödsorsaken på grund av olycksfall bland äldre personer. Av fallen sker ungefär hälften i hemmet.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes