Hoppa till huvudinnehåll

Allt du vill veta om tenn

I Nya experttimmen fokuserar vi i dag på tenn tillsammans med Bernt Morelius, expert på gammalt och antikt.

Vi gör också ett besök på Lovisa stadsmuseum där museichef Pia Wilhelmson berättar mer om tennets historia. Hela sändningen strömmas och du får svar på dina frågor genom att kontakta oss per telefon, sms, e-post eller post. Det går så klart också att fråga om annat än tenn.

Experttimmen är fakta och kuriosa i en drypande härlig helhet där vi fokuserar på att ge svar på dina frågor på fyra olika ämnesområden. Varje torsdag finns vi plats och svarar på frågor om gammalt och antikt, djursjukdomar, trädgård och språk.

Vi kommer också att besöka samlare, utställare, trädgårdar och djurhem runt om kring i Svenskfinland - detta material kan du ta del av här på webben där också en stor del av lyssnarfrågorna sparas och diskussionen kan fortsätta efter programmet i radion.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 0600 11 12 13
Sms: 16261 - inled med Expert, lämna sedan mellanslag och skriv din fråga (det kostar 50 cent).
E-post: expert@yle.fi
Post: Heidi Grandell-Sonck, PB12, 00024 Yle

Experttimmen sänds klockan 19:30 – 21:00 i Radio Vega

Läs också

Nyligen publicerat - Vega