Hoppa till huvudinnehåll

Årets stadsbo kämpade mot intolerans i grannskapet

Årets stadsbo Mervi Savo kämpade mot intoleransen i sin näromgivning i Esbo. Bild: Skärmdump servicehem för handikappade

Esbobon Mervi Savo har utsetts till Årets stadsbo av föreningen för huvudstadsregionens lokalredaktörer. Hon ordnade i augusti ett motionsjippo med namnet "Yes In My Back Yard", när debatten gick het om ett servicehem för handikappade i Kaitans i Esbo.

Savo ville visa att alla blivande grannar ingalunga motsätter sig planerna på ett servicehem. Lokalredaktörerna rf tackar Mervi Savo för att hon med sitt engagemang skapade en mer tolerant atmosfär i sin näromgivning.

Yle huvudstadsregionen berättade om jippot i augusti:Esbobor springer för handikappade

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen